Pojdi na glavno vsebino

Ali prodajate po (pre)nizkih cenah, ker se v nakupe vključujte prepozno?

Eden od glavnih razlogov za prodajo B2B po nizkih cenah je, da se ponudniki v nakupe poslovnih kupcev vključujejo prepozno.

Kaj to pomeni?

Nakupni procesi v poslovnem okolju potekajo v štirih ključnih fazah in kasneje, ko se vključujemo, manjše so naše možnosti za pridobitev naročil in višje cene.

Značilen primer so ponudniki, ki se večinoma odzivajo na povpraševanja obstoječih in novih kupcev ter jim pripravljajo ponudbe, ali šele takrat začenjajo svoje prodajne procese.

Zato je eno od zlatih pravil za uspešno prodajo po višjih cenah, da se moramo v nakupe vključevati čim bolj zgodaj.

Kaj pa, če se kljub vsemu vključimo pozno?

Seveda poznamo pristope, kako smo lahko uspešni tudi v takšnih primerih, kar naj ponazorim z eno od svojih izkušenj.

V podjetju, kjer sem vodil prodajo, smo razvili novo rešitev in zanimanje za nakup najprej preverjali pri obstoječih kupcih.

In tako so v znanem podjetju potrdili, da bi si rešitev ogledali, vendar so večkrat poudarili, da se že eno leto pogovarjajo z drugim ponudnikom, s katerim so načeloma že dogovorjeni za sodelovanje.

Čeprav smo bili prepričani, da nimamo možnosti za sodelovanje, nas to ni odvrnilo in smo se na predstavitev pripravili kot za vsako prodajno priložnost ter bili izbrani ponudnik.

Če vas zanima, zakaj se je to zgodilo, kako ravnamo, da se v nakupe ne vključujemo prepozno ter vse bistveno, kar moramo vedeti za uspešno prodajo B2B po višjih cenah, se nam pridružite na spletnem izobraževanju z naslovom »21 preizkušenih načinov za uspešno prodajo B2B po višjih cenah«, ki bo v četrtek, 24.11.2022, od 9. do 11. ure v okolju Zoom.

Vse informacije in možnost prijave so na tej povezavi.

Če je tema aktualna za več vodilnih ali prodajnih sodelavcev, ki morajo poznati pristope in tehnike za prodajo po višjih cenah, lahko izobraževanje izvedemo tudi interno in prilagojeno vaši dejavnosti, kar mi po želji sporočite tukaj.

Vabljeni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...