Pojdi na glavno vsebino

Ali želite pridobivati kupce z webinarji, vendar ne veste, kako bi se tega lotili?

V pogovorih o marketingu in prodaji B2B se večkrat izkaže, da bi v podjetjih za pridobivanje kupcev želeli uporabljati webinarje, vendar ne vedo, kako naj to naredijo. 

Kajti dejstvo je, da so odnosi na daljavo sprememba, ki se bo pri komunikaciji s kupci v precejšnji meri ohranila tudi po koncu koronavirusa in omejitev druženja. 

To potrjuje tudi lastna izkušnja iz lanskega leta, ko smo v podjetjih, s katerimi sodelujem, kar 90 odstotkov vseh predstavitev izvedli na daljavo, čeprav bi se lahko srečali osebno.

Zato so in bodo zagotovo v prednosti ponudniki izdelkov, storitev in rešitev, ki to veščino obvladajo bolj prepričljivo. 

Predstavitve na daljavo, v virtualnem okolju ali t.i. webinarje največkrat izvajamo na tri načine. 

Prva so skupinske predstavitve, ki jih organiziramo sami in nanje povabimo obstoječe in/ali nove kupce, pri katerih ima večina največ možnosti za izboljšave. 

Druga oblika so skupinske predstavitve, ki jih organizira nekdo drug in na njih gostujemo s svojim prispevkom.  

Tretja pa so webinarji, ki jih izvajamo za posamezne kupce tekom prodajnega oziroma njihovega nakupnega procesa. 

Vsak način ima svoje posebnosti, kar smo se naučili na lastnih napakah in izkušnjah, ki jih je priporočljivo poznati, da lahko predstavitve čim bolje izkoristimo. 

Pri čemer je dobra novica, da priprava in izvedba prodajno učinkovitih webinarjev vsebinsko in tehnično niti ni zapletena ter je precej lažja kot si morda predstavljamo. 

Če torej želite pridobivati kupce pri prodaji B2B z webinarji, vendar ne veste, kako bi se tega lotili, imate vsaj dve možnosti.  

Vse bistveno, kar moramo vedeti za samostojno izvajanje omenjenih treh oblik webinarjev boste izvedeli na izobraževanju, ki bo v četrtek, 27.1.2022, od 9. do 11:30 ure v okolju Zoom.

Vse informacije in prijavnica so na tej povezavi. 

Če bi se želeli pogovoriti, kako bi webinarje izvajali v vašem podjetju in potrebujete interno izobraževanje, pa mi lahko sporočite po elektronski pošti ali na tej povezavi. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...