Pojdi na glavno vsebino

Kako uspešno obvladujemo stres pri vodenju in prodaji B2B?

Ali se vam pogosto dogaja, da ste ves dan nemirni, razdražljivi in imate težave s spanjem? To so namreč značilni znaki stresa zaradi obremenitev in skrbi pri delu.

Vendar so šele začetek. Sledijo telesne in duševne spremembe, kot so nihanje teže, bolečnine v čeljustih, prsih, želodcu ali križu, prebavne motnje ter občutki nemoči, zaskrbljenosti, depresija in podobno.

In nato kronične bolezni, med katerimi prevladujejo bolezni srca in ožilja, ki so v Sloveniji najpogostejši vzrok smrtnosti in zaradi katerih je življenjska doba moških in žensk na vodilnih položajih krajša od drugih.

Kot omenjam večkrat, sem se s prodajo B2B začel ukvarjati pred več kot tridesetimi leti.

Po nekaj mesecih uvajanja so se pojavila prva pričakovanja in pritiski po prodajnih rezultatih in prve skrbi, kako jih bom dosegel.

Kmalu sem postal vodilni, kar je poleg prodajnih obveznosti pomenilo tudi organizacijo, kadrovanje, uvajanje novih sodelavcev, spremljanje in usmerjanje njihovega dela, motiviranje in odgovornost, kadar se zadeve niso odvijale v skladu s predvidenimi cilji.

Obvladovanje vsega tega niso bile več zgolj skrbi, temveč nenehni pritiski zaradi pričakovanj kupcev, vodilnih in sodelavcev, ki so vplivali podnevi in ponoči ter so vse bolj škodili v službi in doma, kjer se je bilo treba ukvarjati tudi z dvema otrokoma.

Ko sem pri manj kot štiridesetih letih pristal pri zdravniku, je bilo jasno, da bo treba nekaj spremeniti, sicer se ne bo končalo dobro.

Takrat sem ugotovil, da velik del stresa povzročajo skrbi, da vseh obveznosti ne bom uspel narediti pravočasno, dovolj dobro, ali da bom nanje pozabil.

Zato je bila ena od ključnih sprememb, ki mi je najbolj pomagala, sistematično upravljanje obveznosti in svojega časa.

Vendar zmanjšanje stresa in izboljšanje kakovosti življenja ni edina korist, saj z enakimi pristopi izboljšamo tudi osebno uspešnost in prodajne rezultate, čeprav pri svojem delu ne občutimo stresa.

In ker iz pogovorov z vodilnimi in zaposlenimi v prodaji B2B ugotavljam, da so uvodoma opisane težave dokaj pogoste, je škoda, če svojih izkušenj ne bi delil z drugimi.

Če vas torej zanima, kako lahko uspešno obvladujemo velik del stresa pri vodenju in prodaji B2B s sistematičnim upravljanjem svojih obveznosti in časa ter nekaterimi drugimi pristopi, se nam pridružite na webinarju, ki bo v torek, 13.6.2023, od 9. do 10:30 ure, v okolju Zoom.

Namenjen je vsem, ki želite zmanjšati njegov vpliv, ali se izogniti stresu ter izboljšati svojo uspešnost, saj se boste seznanili z izkušnjami, kako v enakem času naredimo več in predvsem obveznosti z največjo dodano vrednostjo.

Vse informacije in možnost prijave so na tej povezavi.

Če je tema zanimiva za več udeležencev in specifična vprašanja, pa lahko usposabljanje izvedemo tudi interno, kar po želji sporočite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...