Pojdi na glavno vsebino

Preverite, ali lahko s svojo strokovnostjo ustvarite posel in postanete denarno neodvisni

Še nikoli prej nismo imeli toliko možnosti, da s svojo strokovnostjo ustvarimo donosen posel, kot jih imamo danes. Tako si lahko povečamo dohodek, ki ga prejemamo v službi, ali postanemo finančno povsem samostojni.

Pri tem govorimo o poslu, za katerega ne potrebujemo nekega denarnega vložka za nakup česarkoli, temveč prispevamo predvsem svoje znanje in čas.

Kako vem? Ker sem to pot prehodil in bi jo sedaj desetkrat hitreje.

Če razmišljate v tej smeri, lahko s pomočjo naslednjih sedmih vprašanj preverite, ali izpolnjujete vsaj osnovne pogoje za uspeh.

Ali lahko s svojim znanjem rešite določeno težavo? To pomeni nekaj, kar muči poslovne kupce (B2B) in/ali potrošnike (B2C). Pri čemer ni nujno, da ima težavo vsa Slovenija ali polovica sveta. Lahko gre za dokaj posebno težavo ožje skupine ljudi ali samo v neki poslovni dejavnosti.

Ali po takšni rešitvi obstaja potreba? To pomeni, da je težava za kupce dovolj pomembna in da rešitve ne morejo najti kjerkoli. Ali povedano še bolj preprosto, da na področju vašega strokovnega znanja ni veliko konkurence.

Ali ne želite vse življenje hoditi v službo? To pomeni, da si bolj ali manj varnega zavetja redne zaposlitve, če jo imate, sicer ne želite zapustiti takoj. Vendar bi se v doglednem času želeli od nje posloviti ter služiti in s svojim časom razpolagati samostojno.

Ali želite postati finančno svobodni? To pomeni, da s svojim strokovnim znanjem zaslužite dovolj denarja, da vam ni treba več hoditi v službo, ali biti od nekoga finančno odvisen. Kar sicer ni pogoj. Če želite, lahko ostanete zaposleni in poleg plače služite s svojim znanjem.

Ali ste pripravljeni upoštevati nasvete? To pomeni, da se zavedate, da samo ideja, strokovnost in dobra volja niso dovolj. Kar dokazujejo številni neuspeli primeri. Zato je pametno prisluhniti in upoštevati nekoga, ki ima s tem že izkušnje in lahko pomaga s koristnim nasvetom.

Ali ste se pripravljeni spremeniti? To pomeni, da prav tako ni dovolj, če o vsem tem samo sanjate in si želite, temveč ste pripravljeni tudi ukrepati. Sam sem na primer začel, ko smo bili mlada družina, z dvema majhnima otrokoma in sem bil polno obremenjen kot direktor različnih področij v velikem podjetju.

Ali imate dovolj volje? To pomeni, da si uspeha zares želite, da ste pripravljeni vztrajati, čeprav vse ne gre po načrtih, da vas neuspehi ne odvrnejo od cilja in podobno. Kajti takšna pot ni tlakovana samo z rožicami, temveč večkrat naletimo tudi na kakšen boleč trn.

Če ste vsaj na večino vprašanj odgovorili pritrdilno in ste radovedni, kako lahko s svojo strokovnostjo ustvarite donosen posel in postanete denarno neodvisni, se nam pridružite na seminarju, ki bo v petek, 17.5.2019, med 9. in 12. uro na lokaciji GZS v Ljubljani.

Na njem boste izvedeli številne uspele in manj uspešne praktične primere, s pomočjo katerih se boste lažje odločili, ali in kako bi se zadeve lotili sami.

Med drugim tudi nekaj presenetljivih podatkov, ki jih ne boste slišali nikjer drugje.

Več informacij in možnost prijave pa so na tej povezavi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...