Pojdi na glavno vsebino

Ste zaposleni v prodaji? Naredite nekaj dobrega samo zase.

Podobno kot športnikom, ki padejo v formi, se nam tudi v prodaji občasno zgodi, da nam nič ne gre od rok, kot bi si želeli. Da nismo več prepričani, ali delamo prave stvari in na pravi način. Da izgubimo zaupanje vase in v svoje sposobnosti.

Meni se je nekaj podobnega zgodilo leta 2010, ko po dobrih petih letih prodaje informacijskih rešitev nisem imel več idej, kako naj pridobivamo nove prodajne priložnosti. Preizkusili smo številne načine, od oglaševanja, strokovnih člankov in e-pošte, do hladnega klicanja, neposredno naslovljenih prodajnih pisem, predstavitev v živo, udeležbe na strokovnih dogodkih s ciljnimi kupci in še marsikaj.

Vendar kljub vloženemu trudu, času in denarju noben prijem ni deloval v skladu z našimi pričakovanji. Zato vem, da je občutek zelo neprijeten.

Po drugi strani pa je pogosto potrebno zelo malo, da se iz takšnega položaja rešimo in uspešno premaknemo korak ali skok naprej.

Ideja, ki jo slišimo na seminarju, preberemo v medijih, opazimo v sporočilu, ki nas pričaka v e-poštnem nabiralniku, ali povsem naključno izvemo na klepetu ob pijači.

V zadnjem času sem srečal kar nekaj sogovornikov, za katere se zdi, da so padli v svoji prodajni formi. Ne samo, ker je začetek poslovnega leta, ko se prodaja tudi sicer upočasni. Temveč predvsem, ker niso več čisto prepričani, ali počnejo prave stvari in na pravi način.

Če se počutite podobno, je morda čas, da naredite nekaj samo zase.

Desetine idej o prodaji poslovnim kupcem boste našli v prodajnem priročniku Uživajmo v prodaji, ki je navdušil že mnoge. Tudi ljudi, ki o prodaji vedo veliko.

Zakaj vam to pišem?

Ker ste edina oseba, ki vam je zase zares mar in hkrati svoj najboljši prijatelj (ali prijateljica). In če zase ne boste poskrbeli sami, tega ne bo storil niti nihče drug.

Mnenja nekaterih bralcev si lahko ogledate tukaj, če ideje za uspešno prodajo ne bodo izpolnile vaših pričakovanj, pa nam knjigo lahko vrnete in vrnili vam bomo denar.

Če prepustimo, da se stvari razvijajo same od sebe, bodo šle od slabega le še na slabše. Zato je veliko bolj modro, da imamo krmilo v svojih rokah.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...