Pojdi na glavno vsebino

Zakaj so kupci danes zahtevnejši in kako se temu prilagodimo za uspešno prodajo B2C?

Če se vam zdi, da so kupci pri prodaji B2C, torej potrošniki ali končni kupci, danes zahtevnejši, kot so bili v preteklosti, to ni samo občutek, temveč dejstvo.  

In čeprav se omenja večkrat, nikjer ne zasledimo razlage, kakšen je razlog, kar bi nam pomagalo poiskati rešitev.  

Zadevo si najlažje predstavljamo, če se spomnimo ali si predstavljamo, kako so potrošniki kupovali pred dvajsetimi in več leti, ko še ni bilo interneta, spletnih strani in družbenih medijev.

Kako so kupili prenovo kuhinje ali kopalnice, zamenjavo oken, vrat ali pohištva, gospodinjske aparate, elektroniko ter druge zahtevnejše izdelke in storitve?  

Pri nakupih v prodajnih salonih in trgovinah so jim svetovali prodajalci, o drugih nakupnih odločitvah pa so se pogovorili s prodajnimi predstavniki ponudnikov, ki so jih obiskali na domu. 

Vse to je pomenilo, da so bili ponudniki za kupce glavni vir informacij o izdelkih in storitvah, s čimer so usmerjali njihovo razmišljanje in nakupne odločitve.  

Vendar danes ni več tako. 

Sodobni kupec podatke pregleduje samostojno ter si sam ustvari mnenje, kaj je pripravljen kupiti in za kakšno ceno. 

V primerjavi s kupci, ki so jih seznanjali in izobraževali, se ponudniki danes pogovarjajo z bolj ali manj informiranim kupcem, ki je zahtevnejši in ga zanimajo drugačna vprašanja.   

Zato za uspešno prodajo B2C ne moremo uporabljati pristopov, kakšne smo v omenjeni preteklosti, temveč jih moramo prilagoditi značilnostim in pričakovanjem sodobnih kupcev.  

Če so torej kupci zahtevnejši in vas zanima univerzalni način, s katerim lahko današnjim potrošnikom uspešno prodajamo vse vrste izdelkov in storitev, se nam pridružite na spletnem usposabljanju za uspešno prodajo B2C, ki bo v četrtek, 17.2.2022, od 9. do 11. ure. 

Vse informacije in možnost prijave so na tej povezavi. 

Če imate večjo prodajno ekipo in bi navedeno raje izvedeli v obliki internega usposabljanja, pa lahko sporočite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...